החלטה בתיק בש"פ 8323/04
|
בש"פ בית המשפט העליון בירושלים |
8323-04
19.9.2004 |
|
בפני : יעקב טירקל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד רוני מודריק |
: דימטרי ליטיבנסקי עו"ד רצון דרחי |
| החלטה | |
1. על המשיב ועל ארבעה נאשמים נוספים הוגש כתב אישום המייחס להם, או למקצתם, עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, שידול לרצח, ניסיון רצח ונשיאת נשק שלא כדין. למשיב יוחסו רק עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע ונשיאת נשק שלא כדין. דברים אמורים, בתמצית, בפרשה שבמהלכה נקשר קשר לרצוח אנשים מסוימים תמורת תשלום, בניסיון שלא צלח ובפציעה של אדם. בית המשפט המחוזי בתל אביב יפו (כבוד השופט ד"ר ע' מודריק), בהחלטתו מיום 19.8.03, לא מצא ראיות נגד המשיב שדי בהן לכאורה להוכחת העבירה הראשונה שיוחסה לו; עם זאת מצא, לעניין העבירה השנייה, כי היה מודע להימצאות הנשק אך מודעות זאת "אינה מספקת כדי לייחס לו את נשיאתו". לפיכך סבר שיש לשחררו לחלופת מעצר וכנגד הפקדת ערובות כספיות.
המשיב הפר את תנאי השחרור. בפעם הראשונה נתפס מחוץ למקום שבו היה עליו להימצא, כאשר בחזקתו סם מסוכן מסוג חשיש במשקל של כ - 133 גר', מחולק למספר אריזות, ובביתו נתפסו מחסניות ותחמושת לנשק. המשיב חזר והפר את תנאי השחרור בכך שנמצא בשעת לילה מחוץ למקום שבו היה עליו להימצא, כאשר בחזקתו סם מסוכן מסוג קוקאין וכן מסמכים כתובים בקוד שמתוכם עולה כוונה לכאורית לבצע פשע חמור. לדברי אביו הפר את תנאי השחרור על ידי יציאה מן הבית ב - 20-15 הזדמנויות, מלבד ההפרות הנזכרות. בית המשפט המחוזי (כובד השופט ח' כבוב), בהחלטות מיום 17.2.04, דן בבקשתה של המדינה לעיון חוזר בהחלטת השחרור וציווה לעצור את המשיב עד תום ההליכים.
משלא נסתיים משפטו של המשיב תוך תשעה חודשים מבקשת המדינה להאריך את תקופת מעצרו בתשעים ימים נוספים.
2. באת כוח המדינה, בבקשה שבכתב ובטענותיה שבעל פה, עמדה בעיקר על ההפרות שהפר המשיב את תנאי השחרור, שמחמתן אין לשחררו. כמו כן ציינה כי המשפט מתנהל בקצב משביע רצון וכי הבאת ראיות התביעה תסתיים, ככל הנראה, בישיבה שנקבעה ליום 10.10.04; כך שסיומו של המשפט קרוב. בא כוח המשיב חזר ומנה את הטעמים המצדיקים את זיכויו של המשיב, ולחילופין - את שחרורו בתנאים ובערובות, תוך הדגשה שהמשיב במעצר מזה חודשים מספר.
הדין עם המדינה בבקשתה. כאמור, חזר המשיב והפר את תנאי השחרור, פעם אחר פעם, ואף נכשל בעבירות חמורות נוספות. במעשים אלה העיד על עצמו שקיים חשש רציני שיימלט מן הדין וכי אין לתת בו אמון. אשר להתמשכותו של המשפט יש יסוד לתקווה כי יסתיים תוך תקופת הארכה.
3. לפיכך אני מאריך את תקופת מעצרו של המשיב בתשעים ימים, החל ביום 21.9.04 או עד מתן פסק הדין בתפ"ח 1108/03 של בית המשפט המחוזי בתל אביב יפו, הכל לפי המוקדם.
ניתנה היום, ד' בתשרי תשס"ה (19.9.04).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. הג התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|